Varenie piva v Banskej Bystrici má vyše 500 ročnú tradíciu. Urpiner sa vyznačuje originálnou chuťou a vyrába sa podľa tradičných receptúr. Pri výrobe piva sa využíva klasická technológia, pri ktorej pivo prirodzene zreje 50 dní.Suroviny sú prvotriednej kvality, prešli starostlivým výberom pivovarníckych majstrov. Urpiner využíva horskú vodu z okolitých vrchov, slad pestovaný na úrodných poliach južného Slovenska a chmeľ najlepšej kvality.
Banskobystrický pivovar so značkou Urpiner kladie dôraz na vysokú kvalitu a nezameniteľnú chuť.Je to posledný väčší slovenský pivovar, ktorý odolal obrovskému ekonomickému tlaku zahraničných pivných gigantov a ostal výlučne vo vlastníctve Slovákov. Pivá Urpiner patria k najoceňovanejším slovenským pivám na zahraničných súťažiach.
Podpora a rozvoj malých nezávislých pivovarov na Slovensku
Asociácia malých nezávislých
pivovarov Slovenska o.z.
Sládkovičova 37
974 05 Banská Bystrica
Ing. Ľubomír Vančo
Tel. : 0905 276 456
predseda@malepivovary.sk
Predvoľby súkromia
Zásady ochrany osobných údajov